Vælg dit nye pillefyr!

I dag findes der mange virkelig driftssikre og let betjente pillefyr og træpillefyr. Her er effektiviteten virkelig god, og man kan slet ikke sammenligne de nye med de gamle træpillefyr. Der er i en længere periode sket en utrolig stor udvikling indenfor opvarmning med brændsel, så et selvrensende pillefyr er utrolig effektivt. Dette hjælper også med at gøre hele processen en del sjovere, da man ikke skal døje med en masse problemer, men blot nyde det. Da oliepriserne er skudt i vejret, så kan man spare utrolig mange penge ved at købe en nyere pillefyr, specielt hvis du stadig opvarmer huset med olie. Med et effektivt pillefyr ville du nemt kunne spare et sted imellem 10-20.000kr om året på selve opvarmningen til din bolig. Det er altså en post som virkelig vil kunne mærkes på det samlede varmeforbrug, hvis du kan spare en masse her. Så som nu kan høre, så kan et godt og optimalt pillefyr betyde en stor forskel på ens varmeregninger.

Pillefyr eller stokerfyr?

Et pillefyr eller et Stoker er i dag udviklet således at de kan tilpasses allerede eksisterende kedler, og det kan de da man har valgt den smarte løsning og placere brændekammeret uden for kedlen. Det er derfor også en mulighed at koble dem sammen med kedler med faste riste. Det som er utrolig vigtigt er at kedlen og dens dimensioner passer til ens hus. Hvis kedlen nemlig bliver for lille, så kan det være svært at varme selve huset op, og det kan samtidig have den modsatte effekt, hvor hvis kedlen er for stor så ville det ikke kunne betale sig økonomisk. Selve varmeproduktionen skal nemlig passe til husets størrelse. Det der er med en Stoker er at man har flere størrelser at vælge imellem, og man kan bruge flere former for brændsel. Det giver mange nye muligheder hvor man kan bruge biobrændsel som raps, korn eller træflis for eksempel. Her vil det kun kræve at man ugentligt ser 1-3 gange til sit fyr. De nye moderne stokerfyr kræver kun at blive vedligeholdt sjældent.

Kvalitet er vigtigt ved et pillefyr

Kvalitet kan selvfølgelig gøre sådan at variationen i prisen er rimelig stor. Men det vil anbefales at man går efter en kedel med A-mærkede pumper, og man prøver at holde sit elforbrug så lavt som muligt.