Stimulerende leg til børn i alle aldre

I løbet af de seneste par år er der kommet et større og større fokus på at sammenknytte leg og læring, så legen kan blive stimulerende for barnet. Dette er blandt andet noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.

Du vil ligeledes blive præsenteret for, hvordan du finder det rigtige og stimulerende legetøj til dit barn. Du kan også vælge at shop her, hvis du ønsker at finde kvalitetslegetøj til dit barn hos Børnenes Kartel.

Hvordan fungerer stimulerende leg?

Stimulerende leg er faktisk ikke anderledes end almindelig leg. Forskellen er blot, at den stimulerende leg har en underbygget funktion, der handler om, at barnet skal blive stimuleret, når der bliver leget. Det kan for eksempel både omhandle barnets motoriske og sociale egenskaber.

Når barnet helt ubevidst lærer vigtige egenskaber under leg, kan det siges at have en stimulerende effekt.

Populariteten spreder sig

Stimulerende legetøj bliver mere og mere udbredt i Danmark, og det forsætter faktisk op gennem folkeskolen. Leg og læring har aldrig nogensinde været tættere, end det er på nuværende tidspunkt. Det er nok ikke helt forkert at antage, at en del børn synes, at det er sjovere at lege end at lære på et tidspunkt i deres liv.

Derfor kan det i mange tilfælde være det rigtige valg at forsøg at kombinere leg og læring – selvfølgelig til en vis grad. I den sammenhæng handler det om at finde den rigtige balance, så det hverken bliver for meget leg eller for meget læring.

Hvordan finder jeg det rigtige legetøj?

Du kan finde det rigtige legetøj ved at finde ud af, hvilken egenskaber du ønsker at udvikle. Hvis du eksempelvis ønsker, at barnet skal udvikle sig motoriske egenskaber, kan du passende finde et stykke legetøj, der understøtter lige præcis det. Det er ofte noget, der står i produktbeskrivelserne til legetøjet.