Sådan afhjælper du smerter i nakken

Flere og flere døjer med nakkesmerter og ømme muskler, hvilket kan være enormt irriterende og smertefuldt. Smerterne kan komme mange steder fra, men mange oplever, at smerterne kommer i takt med meget stillesiddende arbejde ved computeren. Heldigvis findes der mange gode råd, når det kommer til lindring af smerterne!

Massage, massage, massage!

Har du brug for noget, som hjælper på smerterne nu og her, kan mange drage fordel af en omgang massage. Hvis du har råd, kan det varmt anbefales at investere i en massagestol, som kan lindre ømme muskler, led og spændinger i nakke og skuldre. Massagestolen har rigtig mange fordele og er især god for dig med smerter i nakken, da du kan sammensætte et massageprogram til netop din krop.

Find årsagen

Først og fremmest er det en god idé at finde ud af, hvor smerterne kommer fra. Er det for meget arbejde ved computeren, fysisk hårdt arbejde eller noget helt tredje? Gennemskuer du, hvad der udløser dine smerter, kan du nemmere forebygge og afhjælpe dem. Sidder du for eksempel meget ned i din hverdag, måske med telefonen eller computeren, så kan det være en god idé at minimere tiden her. Hvis dette mindsker smerterne, kan det være, at du skal finde andre metoder at arbejde på, så du ikke sidder ned en hel dag. Eventuelt med et kontorbord, hvor du har mulighed for at stå ret op og kigge ligeud på skærmen. Du skåner nemlig både ryggen og nakken, hvis du kigger op og retter ryggen.

Find gode øvelser

Du kan eventuelt booke tid ved en fysioterapeut, som kan hjælpe dig godt på vej. Her kan du få gode øvelser, som er tilpasset netop dine smerter. Her kan du også få god hjælp og rådgivning til et videre forløb. Der findes dermed rigtig gode videoer på YouTube med øvelser til spændinger i nakken!