Sådan vasker du dit tøj mere naturligt

Vil du blive klogere på, hvordan du kan vaske dit tøj mere naturligt? Der er mange grunde til, at det kan være en god idé at vaske sit tøj mere naturligt. For det første er det bedre for miljøet, og for det andet er det også godt for dit tøj og din sundhed.

Sæbebær: et helt naturligt alternativ til det traditionelle vaskemiddel

Sæbebærret har en særlig egenskab, som gør at det kan bruges som vaskemiddel. Dette skyldes, at sæbebær indeholder en stof kaldet saponin, som er et naturligt surfactant. Surfactant betyder “overflade aktivt stof”, og dette stof gør rengøringsmidlet effektivt til at opløse fedtstoffer og snavs. Saponin er dog ikke skadeligt for miljøet eller for dig selv, hvilket gør det til et mere bæredygtigt alternativ til traditionelle vaskemidler, der ofte indeholder skadelige kemikalier.

 

Hæng dit tøj ud til tørre for at undgå brug af unødvendig elektricitet

En af de største forbrugere af energi i hjemmet er tørretumbleren. Hvis man har mulighed for at hænge sit tøj ud, så bør man altid vælge dette fremfor at bruge en tumbler. På den måde undgår man også, at ens tøj bliver slidt unødigt meget, da en tumbler kan være med til at ødelægge ens tøj på sigt. Yderligere så er det også en god idé at undgå at hænge for mange lag på samtidig, da dette kan gøre tørringen mindre effektiv.

Gendan gammeldags vasketraditioner og brug natron, eddike eller andre naturlige rengøringsmidler til at vaske tøj

I gamle dage brugte man natron, eddike eller andre naturlige rengøringsmidler til at vaske tøj. I dag er det oftest vaskepulver, der anvendes. Men hvorfor faktisk ikke gå tilbage til de gammeldags rengøringsmidler? De er nemlig langt bedre for miljøet og for tøjet. Natron og eddike er særligt effektive til at fjerne pletter, og så lugter de heller ikke af kemikalier. Hvis du vil have en endnu mildere rengøring, kan du bruge kalk. Kalk er især god til at fjerne fedtede pletter. Du kan også bruge et par spiseskefulde af pulveret i din vaskemaskine, hvilket vil give dit tøj en fin glans. Hvis du har brug for en ekstra effektiv rengøring, kan du blande natron med eddike eller kalk. Dette giver dig en meget effektiv rengøringsblanding, der virker på alle typer pletter – selv de mest genstridige pletter som kaffe.

Det er faktisk rigtig nemt at vaske sit tøj på en mere naturlig måde. Du kan finde opskrifter på nettet, eller du kan købe sæbe og pulver, der er lavet af naturlige ingredienser.