Sådan skaber du balance i din familie

Synes du også, at det der med at forene familien i en travl hverdag kan være svært? Savner du nogle gange ’bare’ at være kærester med din partner? Synes du nogle gange, at ugen går lidt for hurtigt? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig lidt tips og tricks til, hvordan du skaber mere balance i familielivet. Nogle af nøgleordene er nærvær, struktur og kærestedage, og er du interesseret i at vide mere, så læs med her og få samlet din familie igen.

Afstem jeres forventninger og drømme med hinanden

Først og fremmest er det vigtigt, at i afstemmer jeres forventninger, så i ikke hverken taler forbi eller misforstår hinanden. I skal dog ikke blot kortlægge jeres forventninger til hinanden, men ligeledes til livet, til opdragelse samt til, hvor i hver især gerne vil holde ferie. Med andre ord, bliver i nødt til at tale om alle de drømme, håb og tanker, i har. Smid alle kort på bordet, så der ikke er nogen i familien, der skal gå og gætte på, hvad de andre ønsker og forventer. Det kan nemlig skabe en lang række konflikter i familien, hvis ikke i kender hinandens ønsker, behov og forventninger. Og skriv hellere end gerne de helt store forhåbninger til livet ned, så i får skabt ekstra opmærksomhed omkring netop disse.

Struktur skaber rum til spontanitet

Måske det lyder modstridende, men mere struktur giver faktisk mere plads til spontanitet. Men struktur kan altså bare skabe noget helt specielt ro i hverdagen, som sørger for, at i netop har ro og overskud til også at lave nogle spontane ting. Sæt jer således ned sammen, måske søndag aften og måske med et glas vin i hånden, og tal om jeres forventninger til den kommende uge. I kan med fordel skrive alt det, i taler om, ned, så i nemt og hurtigt kan tjekke planen i løbet af ugen. Således skal i hverken bruge tid eller energi på hele tiden at gå og huske, hvad det nu var, i havde aftalt.

Af andre råd kan desuden kærestedage nævnes. Det er nemlig vigtigt, at i sørger for at holde gnisten i forholdet i live – også selvom der nu er børn involveret. Det smitter af på hele familien, hvis i har det godt sammen – og omvendt.