Nybagte forældre – sådan holder i parforholdet kørende

Det er ikke nogen hemmelighed at det er hårdt for parforholdet når man får sit første barn sammen. Ikke nok med at man skal vænne sig til tanken om at være forældre, så skal man samtidig tage ansvar for sit lille barn. Det er en hård tid med en begrænset søvnmængde, hvor man ovenikøbet skal tilpasse sig sin nye livsstil. Det kan derfor være svært, at huske på, at man skal pleje forholdet. Det er dog vigtigt, at man sørger for at prioritere sig selv og forholdet – og det er mindst ligeså vigtigt, at man sørger for at skabe et rum, hvor man kan være sig selv. Det kan være alt fra et hyggeligt krearum til mor eller en fed man cave til far. Du kan bl.a. finde inspiration til en man cave på Mandeportalen.dk.

Husk at gøre ting hver for sig

Det er vigtigt, at I husker på, at I har brug for at være jer selv. Om det er en aften ude med veninderne eller kammeraterne, eller om det er at skabe et rum, hvor i hver især kan trække stikket, er op til jer. Det essentielle er, at I ikke glemmer at tage tid hver for sig. Det vil både gavne jeres familieliv, men også jeres parforhold, da I vil få mere overskud til at være der for hinanden.

Prioriter jeres kvalitetstid sammen

Som nybagte forældre kommer livet hurtigt til at handle om baby – og det er helt normalt! Men det er vigtigt, at i prioriterer, at have nogle morgener, aftener eller dage, hvor det er jeres parforhold der er i fokus. Det kan være svært at finde tid til, i den til tider hektiske hverdag som forældre. Sørg for at I tager ud sammen – det kan være alt fra at arrangere en middag på restaurant, et spaophold eller en gang parmassage – hvor det bare er jer to, som er i fokus.

I skal begge vænne jer til rollen som forældre

Det er hårdt for jer begge to at blive forældre – og det er okay. Det tager tid at vænne sig til en ny hverdag, hvor man ovenikøbet skal vænne sig til, at man får langt mindre søvn end normalt. Det er derfor helt naturligt, at ens lunte er kortere og diskussioner nemmere optrappes. Giv hinanden plads, vis hinanden forståelse – og sig undskyld, når trætheden kom imellem jer. Så længe i agerer som et team, skal det hele nok gå.