Lær om legetøjsforskning på borneliv.dk

Børns udvikling afhænger af måden de leger på, både med sig selv, med andre og med forskellige typer legetøj. Borneliv.dk tager et kig på Jørn Martin Steenholds forskning, der netop drejer sig om børns udvikling gennem leg, legetøj og samvær med hinanden og andre. Hans legetøjsforskning tager fat i en masse spændende emner, som du kan læse mere om herunder.

Leg er vigtig for børn og voksne

Det er utroligt vigtigt for børn at lege sammen men også lege alene. Er du interesseret i at få forståelse for børns adfærd, så er det værd at tage en kig på legetøjsforskning på borneliv.dk. De gennemgår nemlig forskningen fra Jørn Martin Steenhold, der bl.a. forklarer, hvordan legetøj og leg har en stor betydning for både børn og voksne. Det er nemlig ikke kun børn, der leger med legetøj, også voksne kan have det sjovt med værktøj og andet, der har samme effekt som legetøj. Som mennesker elsker vi at udfordre os selv, og selv om vi ser børn som værende dem, der er legende, er voksnes leg også kreativ. På hjemmesiden er der forklaret, at legetøj førhen blev brugt til at lære børn, hvordan de skulle omgås visse ting, som bl.a. forskelligt værktøj. Det har altså derfor altid været noget, der omhandler læring. Det er noget, der hænger ved stadigvæk, når det kommer til leg. Hvis der ikke er et formål med legetøjet, er der mindre chance for, at barnet bruger lang tid på det.

Forskel mellem leg og legetøj

Der bliver sat en streg mellem leg og legetøj, da det er henholdsvis åndeligt og materielt. Det er vigtigt at skelne mellem de to, da der er fordele ved begge dele. Børn kan hurtigt finde sjov i leg med hinanden, men det handler om at stimulere børnenes udvikling. Det kan specielt være i forhold til alder, forudsætninger, handicap og andet, der betyder, de udvikler sig forskelligt. Det hænger blandt andet også sammen med, hvordan og hvor de er vokset op henne. Ved at se på socialantropologisk sammenhæng, er det tydeligt at se, at legetøj og leg hænger sammen med sociale og kulturelle traditioner. Det har altså en stor betydning for børn, hvor de er henne, og hvilke typer legetøj de har adgang til. Du kan lære meget mere om denne legetøjsforskning og anden forskning i børn, leg og læring, hvis du tager ind forbi borneliv.dk.

Børneliv er sammensat for at starte dialog omkring Jørn Martin Steenholds forskning, og give alle mulighed for at forstå børns udvikling gennem leg.