Indret børneværelset med de rette kreative muligheder

De er få ting så vigtige, som kreativitet hos børn. Derfor bør du sørge for at give de yngste et værelse, der netop kan være med til at facilitere kreativitet. Her gælder det både møbler og belysning, som barnet kan sidde og være kreativ ved, pynt på værelset der lægger op til inspiration, samt materialer som barnet kan finde frem og benytte, når det har lyst.

Skab et kreahjørne i værelset

Et kreativt hjørne er en god idé i langt de fleste børneværelser. Det kan for eksempel være i form af et skrivebord med skuffer og en god lampe, så barnet kan se hvad det laver. I skufferne kan I fylde op med diverse kreative materialer. Overvej for eksempel følgende:

  • Tuscher, tegnetuscher, blyanter, og papir. De helt klassiske børne redskaber såsom børnetuscher eller mere generelle tuscher er svære at komme udenom, når det handler om kreativitet hos de yngste. De er nemme at finde frem og pakke væk igen, og går glimrende hånd i hånd med et skrivebord til børn.

  • Garn og sytøj er også en klassiker hos børn. De kan for eksempel lære at fingerstrikke eller brodere, eller de kan gå i kast med at sy små bamser eller puder af diverse stofrester.

  • For de lidt ældre børn kan nålefilt være et godt projekt. Her kan man for alvor udfolde sig kreativt. Husk dog at det kræver en vis alder, da disse nåle har modhager og kan være ubehagelige at stikke sig på.

Lad selv dit barn bestemme

Er dit barn gammelt nok, kan det nærmest altid betale sig at gå i dialog med det. Lyt gerne til dets egne ønsker for kreativitet og indretning, og vær lydhør overfor forslagene. Selv hvis ikke alle idéer er mulige, kan de ofte give et fingerpraj om, hvilken retning man så i stedet kan gå imod.