Har du dårlig ånde? Her er synderne!

1. En stor synder til dårlig ånde, er når vi har været i byen og har drukket alkolhol. Og dagen efter har du ikke bare tømmermænd, men du har også fået ekstremt dårlig ånde. Årsagen til at alkolhol giver dårlig ånde er fordi, at det udtørrer munden i nattens løb, og der kommer bakterier i munden, som giver den dårlige lugt ud ad munden. Derfor er der ikk noget bedre når man har drukket, at få børstet sine tænder. Derudover kan koffein, rygning og krydret mad også give en tør mund, og dermed dårlig ånde. 

2. Dårlig hygiejne er også en stor årsag til dårlig ånde. Hvis man ikke børste sine tænder, samt sin tunge regelmæssigt, opstår der bakterier i munden. Så sørg for at børste tænder minimum 2 gange om dagen. Husk at brug din tandtråd! Dårlig tandhygiejne kan medføre til tandkødsbetændelse, og det giver også en grim lugt. 

3. Ændrer du din kost, så du spiser færre kulhydrater og flere proteiner, så kan det også være årsag til dårlig ånde. For når spiser flere proteiner og mindre kulhydrater, forbrænder din krop fedt om til energi, og den proces fremstiller ketoner, som kan give dårlig ånde. En mere hyppig  omgang med tandbørsten, vi ikke hjælpe i dette tilfælde, derfor kan det skjules med tyggegummi. 

4. Hvis du er syg, så kan det faktisk også give dårlig ånde. Det gælder lige fra en forkølelse til infektioner. Når man er syg har man tendens til at sove med åben mund og trække vejret igennem munden, hvis man er forkølet. Og tn tør mund udvikler bakterier og dermed dårlig lugt. 

5. En anden stor synder til dårlig ånde er også medicin. Over halvdelen af de receptpligtig medicintyper, påvirker din mundhygiejne. Noget medicin kan man desværre ikke ændre på. Da det kan være livsnødvendigt. Hertil er det vigtigt, at man sørge for at opretholde en god mundhygiejne. Tyggegummi er også en god ting, for at holde din mund fugtig. 

6. Spiser du meget usundt og har bemærket at du lugter ud af munden? Så er det ikke så ualmindelig. Sukker er lugtfremkaldende. Hertil gælder det slik og sodavand, men også tørret frugt. Tørrede frugter såsom rosiner eller abrikoser indeholder også en høj mængde sukker, og det er klistret, så det sætter sig imellem tænder. Bruger man ikke tandtråd, eller er særlig god til at bruge tandbørsten alle steder, opstår der bakterier.