Guide: sådan indretter du det perfekte børneværelse til en lille ny

Når en lille ny kommer til verden, er der mange ting, du som forælder skal forholde dig til. Det gælder især, hvis det er dit første barn, for her starter en stejl læringskurve, hvor alt fra bleskift til amning skal læres lynhurtigt.

Dertil skal du som forældre også tænker lidt over, hvordan den lille ny skal bo, for på et tidspunkt inden længe skal barnet have sit eget værelse, og det skal selvfølgelig indrettes og dekoreres på bedste børnevenlig manér.

At blive forælder handler om at give sit barn den bedst start på livet, og en del af den opgave er at indrette et indbydende og hyggeligt børneværelse, som den lille føler sig tryg og tilpas i både under søvnen og den daglige leg.

Men hvordan indretter du det perfekte børneværelse? Det kan du få inspiration til herunder.

Hyggelige rammer

Indretning af et børneværelse handler som nævnt om at skabe nogle rammer, som er hyggelige og indbydende, og som på samme tid får barnet til at føle sig trygt. Dertil skal indretningen naturligvis være børnevenlig, hvorfor du gerne må vælge en masse flotte farver og spændende motiver til at pryde børneværelset.

Derfor er indretning af væggene på børneværelset en vigtig del af at skabe de rigtige rammer om det gode barneliv. Dine vægge sætter stemningen for hele rummet, og derfor kan det betale sig at fylde væggene op med flotte motiver i strålende farver, som vil inspirere dit barns fantasi.

Det kan du gøre ved at købe flotte billeder, fotos og illustrationer med dyr, natur og andet i flotte farver, som vil drage dit barns interesse og skabe de perfekte rammer om leg og livlig fantasi.

Du kan finde alt inden for billeder til væggene på børneværelset på https://kunstlageret.dk/billeder/, hvor du kan vælge mellem mange forskellige størrelser, formater samt motiver, så du kan pryde væggene på værelset på en måde, som passer helt perfekt til dit hjem og dit barn.

Du kan også supplere flotte motiver på væggene med flotte vægfarver for at skabe endnu mere stemning på børneværelset, og du kan tilføje flotte tæpper med børnevenlige temaer til gulvet, som vil hjælpe endnu mere til at stimulere barnets fantasi, mens et tæppe på samme tid giver en behagelig overflade at lege på.

De rette møbler

Et børneværelse skal også indeholde visse praktiske elementer for at kunne fungere i det daglige. Derfor skal du naturligvis have en seng til den lille, som både er sikker og komfortabel. Her er en tremmeseng et klassisk og stilsikkert valg, som kan skabe rammerne om god og sikker søvn i de første par år af barnets liv.

Dertil er det praktisk med en god og rummelig kommode til at opbevare barnets tøj. For selvom de små bodyer og så videre ikke fylder meget hver især, så vil du hurtigt blive overrasket over, hvor meget børnetøj du egentlig kan få samlet sammen, når venner og familie kommer med gaver til barnedåb, jul, fødselsdag og så videre.