Gør tingene lettere med et visuelt overblik

Mennesker er vidt forskellige. Det er vist ikke nogen hemmelighed. I og med at vi er forskellige, har vi også forskellige behov og forudsætninger. Det betyder, at nogle mennesker foretrækker at gøre ting på den ene måde, hvor andre foretrækker at gøre det på en anden måde.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvordan et piktogram kan være medvirkende til at overskueliggøre alverdens opgaver i hverdagen. I den forbindelse vil du blive præsenteret for, hvorfor et piktogram kan være den rigtige løsning i mange tilfælde.

Hvad er et piktogram?

Et piktogram er i bund og grund bare et billede, der repræsenterer et objekt ved hjælp af en illustration. Piktogrammer kan bruges i flere forskellige sammenhænge, hvilket er noget, du vil blive klogere på i det nedenstående.

Når man vælger at sammensætte flere piktogrammer, bliver det muligt at skabe en handling i stedet for et enkeltstående objekt. På denne måde kan man bruge piktogrammer til at fortælle en historie, som skal angive en opgave eller en begivenhed.

Anvendes til at styrke det visuelle overblik

Piktogrammer kan især bruges til at henvende sig til mennesker, der har nemmere ved at lagre og huske, hvis det foregår visuelt. Generelt er der mange unge mennesker, der har det nemmere ved at huske ting, hvis det er blevet illustreret ved hjælp af billeder i stedet for tekst.

I den forbindelse er piktogrammer også populære hos personer, der har kognitive indlæringsvanskeligheder. Det er sjældent, at lange og snørklede sætninger er den rigtige opskrift, hvis man ønsker at forklare noget. I sådanne tilfælde kan der være et langt større udbytte i at anvende piktogrammer og derved henvende sig til den visuelle del af hjernen.

Der findes piktogrammer i mange forskellige udgaver, hvorfor der helt sikkert findes en, der passer til det, du ønsker at bruge dem til.