Faldsand online – Læs med her

Når det drejer sig om sandkasse- og faldsand, er der et par vigtige grunde til, at disse materialer er så vigtige. Først og fremmest er de med til at stimulere børns finmotorik, koordination og generelle udvikling. Derudover styrkes grovmotorikken ved at lege på rutsjebaner, klatrenetværk osv., hvilket bl.a. forbedrer balancen. Dertil kommer al den friske luft og mulighederne for aktiv og kreativ leg. Alle disse faktorer understreger vigtigheden af at få det rigtige sandkassesand samt faldsand til disse aktiviteter. Et af de mest populære produkter til legepladser er faldsand. Faldsandet er et finkornet sand, der er naturligt forekommende og ikke pakker eller bliver hårdt. Dette er vigtigt for at sikre, at underlaget bevarer sin evne til at absorbere stød, så barnet ikke kommer til skade ved et fald på legepladsen. Sikkerhedssand er også let at lægge ud i fantasifulde former og kan nemt inddrages i legen. Det er en billig og munter måde at gøre enhver legeplads sikker og sjov på. Så hvis du er på udkig efter en sikker og sjov legeplads, så overvej at bruge faldsand.

Faldsand er et godt valg til legepladser

Når du bygger en legeplads, er det vigtigt at vælge den rigtige type overflademateriale for at beskytte børnene mod skader i tilfælde af fald. Faldsand er et godt valg ved fald, fordi det er stødabsorberende. Dette skyldes blandingen af store og små sten, som bevæger sig let i forhold til hinanden. I tilfælde af et fald vil sandet absorbere energien fra stødet og hjælpe med at afbøde barnet. Den nødvendige mængde faldsand afhænger af faldhøjden. For et fald fra 1,8 meters højde skal der f.eks. bruges et 300 mm dybt sandlag.

Forebyg fald hos børn med faldsand

Den klassiske løsning til forebyggelse af fald hos børn og unge er faldsand. Faldsand er nok det mest anvendte underlag af alle på landets legepladser. Det er også det billigste at købe, hvilket dog ikke betyder, at det er den billigste løsning i længden. For faldsand kræver nemlig en del vedligeholdelse. Underlaget skal have en vis tykkelse i faldområdet, og da faldsand er mere “flygtigt” end fast underlag, skal det regelmæssigt genopfyldes for at opnå den nødvendige beskyttelse.