Er familielivet hårdt? Det er ok. Bare tal om det

Det er dejligt at være i en familie og de fleste vil nok ikke være det foruden. Men familielivet kan også være krævende. Den del er der dog ikke altid så mange, der taler om. Faktisk kan det synes helt forkert og tabubelagt, hvis man udtrykker, at man har personlige behov, man gerne vil have opfyldt, i hvert fald hvis de ikke harmonerer med familiens ønsker.

Derfor er der desværre også mange ting, som forbliver usagte. Det kan dog betyde, at er opstår gnister. For det er ikke sundt at brænde inde med ting og føle sig låst i bestemte situationer.

Efterhånden som tiden går, kan de små irritationer og tilbageholdte behov blive så store, at man lader manglen på opfyldelse gå ud over f.eks. sin partner. Dertil bliver det ikke bedre af, at alle forventes at være ’perfekte’ forældre. Det er nemlig helt okay at ville have en pause i rollen som mor eller far og i stedet for tage på en tur med sine venner eller veninder. Desværre er vi bare dårlige til at kommunikere om det.

Bliv bedre til at tale sammen

Hvordan bliver man bedre til at tale sammen, hvis man slet ikke ved, hvor man skal begynde? Et oplagt sted kunne være hos en terapeut, der mestrer samtaleterapi. Læs mere her.

Det er vigtigt at forstå, at samtaleterapi ikke kun er for par, hvor terapiformen er sidste udvej inden en skilsmisse. Samtaleterapi kan sagtens bruges som et professionelt værktøj, når et par beslutter sig for, at de skal være bedre til at fortælle om deres behov og om deres følelser i familiens liv.

Der er intet galt i, at vi alle har nogle ting vi gerne vil have mere af eller afprøve. Det er faktisk noget dybt menneskeligt. Tricket er blot at finde ud af, hvordan man dels udtrykker det ordentligt og dels får det til at harmonere med familien.

Det kan man heldigvis få professionel hjælp til, hvormed man pludselig finder ud af, at det hele ikke behøver at føles hverken svært eller låst. Faktisk kan familielivet blive bedre, når alle parter føler sig set og hørt. Det bliver vi ikke bare bedre partnere af, men også bedre forældre af, når glæde og overskud pludselig er retur for fuldt flor.