Det skal du vide om dit barns første klipning

En spørgsmål, som mange forældre stiller sig selv, er, hvornår de bør klippe deres barn for første gang. I denne artikel har vi samlet nogle tips, der måske kan gøre valget lidt lettere.

Hvornår er det rette tidspunkt?

I modsætning til, hvad man tror, så er der faktisk ikke ét rigtigt tidspunkt for dit barns første klipning. Det er helt op til dig som forælder. Det er især fordi at der er så stor variation i mængden af hår, som babyer er født med. Babyer er som regel født med en smule hår. Nogle har meget, andre har lidt, og der vil derfor være stor forskel på, hvornår der er behov for den første klipning.

Der er dog nogle ting, du lige skal have med i overvejelserne, inden du går i gang med klipningen. Babyer regulerer ofte deres temperatur gennem deres hoved, så hvis du klipper dit barn, skal du passe på, at du ikke udsætter dem for kulde. Her kan en lille bomuldshue være en god løsning. Derudover mener mange eksperter, at man som minimum bør vente med den første klipning, indtil barnet har lært at holde deres eget hoved oppe, dvs. fra 3 måneder og opefter. Det vil gøre processen en del lettere, især hvis man vælger et tidspunkt, hvor de selv kan sidde oppe.

Hvordan klipper man en babys hår?

Nogle forældre foretrækker at klare det selv derhjemme, imens andre vælger at overlade klipningen til f.eks. denne børnefrisør i Kolding. Hvis der kun skal klippes spidser, så kan det nemt gøres med en saks – enten derhjemme eller hos frisøren. Det kan dog også med fordel gøres med en elektrisk klipper, da den kan give dig mulighed for at vælge lige den længde, du ønsker. Her er det dog vigtigt, at klipperen er langsom og at der ikke bliver lagt tryk på barnets hoved – og så er det også en god idé at distrahere barnet med legetøj eller andet, da klipperen jo ikke er helt lydløs.

Hvis man skal vælge det rette tidspunkt for en tur til frisøren – eller til en klipning derhjemme – så handler det simpelthen om, at barnet skal sidde komfortabelt. Gode tidspunkt er f.eks. lige efter barnet har spist eller når det sidder og leger med et stykke legetøj.