Det skal du være opmærksom på ved køb af legetøj til babyer

Er du gravid, eller har du født for nyligt? Så har du helt sikkert også været i gang med at kigge på det store udvalg af legetøj til babyer og børn. Det kan være svært at finde rundt i de mange ting, og der er desuden nogle ting, du skal være opmærksom på, når du køber legesager til små børn. Denne guide har til formål at gøre dig klogere på netop dette, så du kan få købt det helt rigtige legetøj til din baby.

Vær’ opmærksom på legetøjets størrelse

Hvert år sker der desværre uheld, hvor børn får småt legetøj galt i halsen. Derfor skal du, som noget af det allervigtigste, være opmærksom på størrelsen af det babylegetøj, du køber. Der findes flere metoder, du kan gøre brug af for at vurdere, hvorvidt et stykke legetøj er for småt. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du eksempelvis finde en legetøjstester og andre gode tips til at tjekke legetøjets sikkerhed. Du kan også altid tjekke aldersanbefalingen for det pågældende stykke legetøj.

Hvad er legetøjet lavet af?

Når du køber babylegetøj, skal det være lavet af sikre materialer. Det kan du blandt andet sikre ved at tjekke, hvorvidt legetøjet er CE-mærket. CE-mærket fortæller dig, at legetøjet opfylder en lang række krav og betingelser til sikkerhed, miljø og sundhed.

Desuden er det en god idé at vaske legetøjet, inden dit barn tager det i brug for at undgå, at dit barn kommer i kontakt med eventuelle rester fra produktionen.

Vælg legetøjsforhandler med omhu

Handler du hos en udenlandsk forhandler, kan du ikke være sikker på, hvorvidt babylegetøjet overholder den lovgivning, som vi gør brug af i Danmark. Når du handler legetøj, gør du derfor klogt i at handle i danske forretninger eller på danske webshops, da det er din garanti for, at reglerne inden for legetøj overholdes.