5 positive ting om pilleovne

Hvis du står i en situation, hvor du ikke ved, om du skal vælge en brændeovn eller en pilleovn, så er det en god ide, at se på ovnenes fordele og ulemper. For der er fordele og ulemper ved begge ovne. Hvis du ønsker en ovn, som skal skabe hygge, så skal man vælge en klassisk brændeovn. Men hvis man ønsker en ovn, som passer sig selv, så bør du måske overveje en pilleovn.

Teknologien forbedres hele tiden

Blot få år tilbage, larmede pilleovnene meget, og var rimelige simple. Men der er sket en gigantisk udvikling siden hen. I dag larmer de ikke særlig meget, de forurener næsten ikke, og så er effektiviteten forbedret, så ovnen kan holde bedre på varmen, men også fordele varmen bedre. Desuden er der kommet flere funktioner til, hvortil det hele kan styres igennem din telefon. Det er smart, moderne, og noget alle kan finde ud af.

Sviner mindre

Hvis du har en brændeovn, så har du måske bemærket, hvor meget det egentlig sviner, både med aske, kul og træsplinter. Men med en pilleovn, er du helt fri for det svineri. Du hælder træpiller på ovnen, og så styrer den faktisk sig selv, så du skal ikke åbne lågen, hvor halvdelen af asken falder ud.

Holder temperaturen, også om natten

En brændeovn skal fodres med nyt brænde ofte, for at den ikke går ud. Pilleovnen har sin egen termostat, hvilke betyder, at den regulerer sig, efter temperaturen i rummet. Er temperaturen under det, du har sat den til, så vil pilleovnen automatisk gå i gang, også om natten! – Det smart er også, at du kan holde din bolig varm, imens du er på ferie, da du kan styre ovnen igennem din telefon. Så nu er det slut med, at komme hjem til et koldt hus efter ferie.

Du styrer temperaturen

En brændeovn er svær at styre i forhold til temperaturen. Enten er der for koldt, eller også bliver der for varmt. Med en pilleovn styrer du selv temperaturen, ligesom med en varmepumpe. Du sætter den til, for eksempel 22 grader, og tænder pilleovnen, når det bliver for koldt, og slukker, når temperaturen er nået.

Hvilken pilleovn skal jeg vælge?

Hvis valget falder på en pilleovn til boligen, så kan det være en jungle, at finde ud af hvilken man skal vælge. En af de bedste mærker, hvad angår pilleovne, er Langå pilleovn. Det er et meget anerkendt mærke, og så er priserne rimelig fornuftige. Der er flere forskellige designs at vælge imellem, men man skal naturligvis have fokus på, hvor stort et areal pilleovnen kan varme op.