3 gode metoder til at øge husværdien

Boligmarkedet er for alvor blevet interessant i l løbet af det sidste år, hvor priserne synes at nå helt nye højder. Derfor kan det være attraktivt for nogle husejere at begynde at overveje et salg af deres bolig. Vi bringer her 3 gode metoder, der kan være med til at øge husværdien.

Bedre energiklasse

Energimærkningen er noget af det første, som mange nye købere ser efter. De ved nemlig godt, at det kan koste mange penge at varme et ældre hus op, hvis der ikke allerede er investeret i energioptimering. Og hvis ikke, ja så bliver det køberens problem og udgift at optimere.

Som boligejer er det ren win-win at energioptimere, da du opnår bedre energiklasse og mindre regninger, mens du bor i huset. Du kan tilmed stadig gøre brug af fradrag på håndværkerhjælp o.l., hvormed de gode tilskud gør det endnu mere attraktivt.

Nyt tag

Taget er meget vigtigere for huset end mange tror. Det er vigtigt fordi, det skal holde det hårde nordiske vejr uden for boligen, da regn, sne og slud kan gøre skade på konstruktionen, hvis der kommer fugt i huset. Dertil kan man også få problemer fra begroninger af skimmelsvamp. Skimmelsvamp er ikke kønt at se på, men hvad værre er, så kan det give helbredsproblemer for husets beboere, hvis det ikke behandles.

Et nyt tag kan desuden give et helt andet indtryk af huset, hvormed det bliver mere attraktivt for køberen. Taget udgør trods alt en stor del af huset, så det har naturligvis meget at sige i forhold til førstehåndsindtryk.

Ekstra værelser

Det er ikke alle, der har mulighed for at skabe ekstra værelser, men flere beboelige kvadratmeter sætter naturligvis også deres spor på købsprisen. Desuden åbner det for en række af andre købertyper- nemlig større familier med behov for plads. Har du en uudnyttet førstesal kan det derfor give mening at istandsætte den.